23 Mayıs 2016 Pazartesi

Gerçek hayalini bul, gerçeğini bul...

Hiç bir şey öylesine değil, rastgele değil. Her şeylerin bir sebebi var, bir amacı var. Canlı cansız tüm varlığın, var oluşun, güneşin, güneşlerin, Dünya gezegeninin, Mars'ın, Venüs'ün, adını bildiğimiz bilmediğimiz bütün galaksilerin, evrenin, evrenlerin, makrodan mikroya hatta nanoya kadar her şeyin bir amacı var, hatta başka bir şeyler de onun oluşmasına hizmet ediyorlar...

Tüm bunlar olurken ne zaman bilmem, benim de içime bir soru işareti oturdu kaldı. Epeydir düşünürüm neden geldim bu dünyaya diye. Eskiler bilirler bir şarkıda der ya 'Yıllardır soruyorum bu soruyu kendime bilmem ki bu dünyaya ben niye geldim?!' benimki de o hesap. Okudum, okudum, çeşit çeşit kitap okudum, kitaplarda aradım, çeşit çeşit eğitim aldım, çeşit çeşit meslek düşündüm, çeşit çeşit hobiler edindim bir sürü yerde aradım, bulamadım yanıtı. Bir keresinde okuduğum bir kitapta diyordu ki dünyaya neden geldiğinizi, ne yapmak için geldiğinizi anlamak istiyorsanız çocukluğunuzu düşünün, gidin o yıllara, çocukluğunuza dönün, gidin gidin gidin, gittiniz mi? Hah orada, işte tam orada gerçekten ne yaparak mutlu olduğunuzu, akışta olduğunuzu, nefes alıp verir gibi, doğal olarak ne yaptığınızı hatırlayın diyordu. Tabi tam olarak böyle demiyordu ben epey bi süsledim ifadeyi :P

Uzuuun uzun düşündüm, çok gittim çocukluğuma, hep düşündüm, saçlarımı yoldum, kafamı patlattım, beynimi yaktım ancak bir türlü bulamadım ben neden geldim bu dünyaya.
Bulamamak çok  acı veriyor. İçimde bir boşluk, gittikçe büyüyor. Boşluk büyüdükçe rahatsızlık artıyor. Bulamadıkça içim içimi yiyor, yedikçe içimdeki boşluk biraz daha büyüyor, büyüdükçe huzursuzluk artıyor. Offf içim boşlukla doluyor, sıkılıyor, kaçasım geliyor. Ne Allahım ne?

Derken birden fark ettim. İçimde yanıp duran ateşin kaynağını buldum. Öğretmenlik! Aaa o da ne ben zaten öğretmenim. Bununla birlikte bu bana hala yetmiyor, daha fazlasını yapmalıyım, daha fazla fayda sağlamalıyım insanlara, genç insanlara. Yıllarca tırmalayıp durmasınlar hatta belki hiç farkına bile varmadan, mutsuz geçip gitmesinler dünyadan. Erkenden bulsunlar hayatlarının amacını. Sadece öğretmen olmamalıyım onlara, aynı zamanda yol arkadaşı olmalıyım hayallerini gerçekleri yapma yolunda.


Her şeyin bir amacı var.


Aslanlar çok iyi avlanmaya, ceylanlar onlardan kaçmak için çok iyi koşmaya geldiler bu dünyaya.


Her insan da özel olarak, özellikle bir şeyi çok çok iyi yapmaya geliyor dünyaya.


Mozart beste yapmaya, Einstein bilim yapmaya, Tarkan şarkı söylemeye, Al Pacino rol yapmaya, Bill Gates Microsoftu dev yapmaya, Steve Jobs Apple yapmaya vs. vs. bir sürü örnek var işte sen de biliyorsun.


Peki sen neyi çok iyi yapmaya geldin bu dünyaya? Onu biliyor musun?


Keşfetmeye var mısın?


Sen değişirsen dünyan değişir, SEN değişirsen DÜNYA değişir...


2 yorum:

  1. Blogunuz hayırlı olsun Şencan öğretmenim . Keşfetmeye hazırım , yeni yazılarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.

    YanıtlaSil